Monday, July 29, 2013

biskut suji salju GEBU

seriyes dah try buat..buktinya gambar kat atas ni..
SEDAP GILER, LEMAK DAN CAIR DIMULUT...sangat milky rasanya....

Bahan A:
150g minyak sapi
100g mentega
100g gula kastor
1 camca teh esen vanilla
1 biji kuning telur

Bahan B:
100g cornflakes,dikisar halus
100g tepung jagung
50g suji (semolina)

Bahan C:
280g tepung gandum

Susu tepung secukupnya-untuk salut bisut yang sudah masak

Cara membuatnya:
1.Putar bahan A hingga sebati.Masukkan semua bahan B dan gaul hingga rata.
Tambah tepung gandum sedikit demi sedikit hingga mendapat doh yang boleh dicanai.
2.Canai doh tadi 1/2 cm dan terap guna acuan kegemaran.Buat hingga siap bakar dalam oven
pada suhu 170'C selama 15-20 minit.
3.Biarkan suam dan salut biskut tadi dengan susu tepung.Sejukkan atas jaringan dan boleh
simpan dalam bekas kedap udara.

source :rahel.blogspot. 


selamat mencuba..

with love, xoXo~

No comments:

Post a Comment