SEDAP GILER, LEMAK DAN CAIR DIMULUT...sangat milky rasanya....
150g minyak sapi
100g mentega
100g gula kastor
1 camca teh esen vanilla
1 biji kuning telur
Bahan B:
100g cornflakes,dikisar halus
100g tepung jagung
50g suji (semolina)
Bahan C:
280g tepung gandum
Susu tepung secukupnya-untuk salut bisut yang sudah masak
Cara membuatnya:
1.Putar bahan A hingga sebati.Masukkan semua bahan B dan gaul hingga rata.
Tambah tepung gandum sedikit demi sedikit hingga mendapat doh yang boleh dicanai.
2.Canai doh tadi 1/2 cm dan terap guna acuan kegemaran.Buat hingga siap bakar dalam oven
pada suhu 170'C selama 15-20 minit.
3.Biarkan suam dan salut biskut tadi dengan susu tepung.Sejukkan atas jaringan dan boleh
simpan dalam bekas kedap udara.
source :rahel.blogspot.
selamat mencuba..
with love, xoXo~
No comments:
Post a Comment