Thursday, January 9, 2014

Adaptasi Novel: Mencari Jalan Ke Syurga


Mencari Jalan Ke Syurga merupakan novel yang mempunyai banyak pengajaran. Tidak cliché. Dayang Khirana, seorang model dan kekasihnya, Syamsul Ariffin terlibat dalam kemalangan. Syamsul Ariffin tidak dapat diselamatkan manakala Khirana pula koma.

Dua tahun berlalu. Khirana sedar daripada koma, tetapi dia kehilangan memorinya. Khirana berubah perwatakan menjadi seorang yang lemah lembut. Keluarga Syamsul Ariffin yang menyalahkan Khirana di atas pemergian abang mereka mula mencari Khirana bagi membalas dendam.

Shahrul Azwan, adik kepada Syamsul Ariffin dapat menjejaki Khirana dan mula mendekatinya. Syahrul Azwan langsung tidak menyangka Khirana yang ditemuinya itu sudah berubah seratus peratus. Syahrul Azwan mula terpikat dengan kelembutan Khirana. Dia juga sering melindungi Khirana daripada misi balas dendam yang dijalankan oleh adiknya Shahir Awif dan kakak iparnya yang mempunyai masalah sakit jiwa, Datin Zulaikha.

Pelbagai peristiwa berlaku di antara Khirana dan Syahrul Azwan disepanjang tempoh perkenalan mereka. Khirana tidak menyangka masa silamnya dipenuhi noda. Khirana bersetuju untuk membuat apa saja bagi menebus kesalahannya terhadap keluarga Shahrul Azwan, termasuklah berkahwin dengan Shahrul Azwan.

Drama Epilog Cinta Khirana sudah pun ditayangkan dalam slot Samarinda TV3. Drama ini dibintangi oleh Tasha Shilla dan Nazim Othman sebagai watak utama. Drama ni memang menarik dan best!(source gambar: Google)

regards, xoxo

No comments:

Post a Comment